Ingrediƫnten
Snijd de avocado`s in de lengte doormidden en haal voorzichtig de pit eruit zonder de vorm van de avocado`s te veranderen. Haal met een lepel meer van het vlees van de avocado uit het midden maar zorg dat er genoeg overblijft zodat de avocado ook zonder schil uit zichzelf kan blijven staan. Er moet een stevige rand overblijven.
Doe alle ingrediënten behalve de uitgeholde avocado`s in een keukenmachine of krachtige blender* en mix tot het een smeuïg geheel is. Je kunt de reepjes avocado die je net uit de avocado hebt geschept in de blender mee draaien. Vul daarna de avocado helften royaal met de chocolademousse en druk de avocado helften terug op elkaar. Leg de avocado`s een uur of twee in de koelkast zodat de chocolademousse kan opstijven en de avocado als het ware weer aan elkaar geplakt wordt. Als de mousse harder is geworden haal je de avocado`s uit de koelkast en snijd je met een groot, scherp mes 2-3 millimeter van de onderkant van de avocado zodat je deze later rechtop kunt zetten zonder dat hij omvalt. Haal daarna voorzichtig de schil van de avocado (je kunt beginnen bij de onderkant waar de schil al voor een deel is weggesneden) maar zorg dat je het vlees niet indeukt.
* Heeft jouw blender minder power? Maak dan de amandelpasta eerst warm zodat het makkelijker te blenden is.
Doe daarna de mix van fijngehakte hazelnoten, pistachenoten en cacaonibs in een diep bord en rol de naakte avocado voorzichtig door de mix zodat het vlees volledig bedekt is. Serveer rechtop met een theelepeltje van de overgebleven chocolademousse uit de blender. Leg dit kleine beetje op het bord en trek er met de achterkant van de theelepel een grote veeg doorheen zoals ze dat in restaurants doen (zie foto). Plaats het avocado ei hier op en serveer.