Ingrediënten
Verwarm de oven op 180°C. Snijd de dadels in kleine stukjes en leg ze in een schaaltje. Giet er de 5 el kokend water overheen en laat minimaal 10 min weken.
Prak de bananen fijn. Schep de geprakte bananen, ei of lijnzaadpapje, cacao, amandelpasta, dadels (met het water!), zout en vanillepoeder en amandelmeel in de kleine mengkom van een keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en laat malen tot de ingrediënten een gladde massa zijn geworden.
Haal de mengkom van de keukenmachine af en meng met een lepel de boekweitvlokken en geroosterde boekweit door het mengsel heen. Meng het bakpoeder met de appelcider azijn. Voeg dit als laatste aan het koekjesdeeg toe. Meng goed door elkaar.
Verplaats het deeg naar een schone bak en zet deze afgedekt ongeveer 10 tot 20 min in de vriezer.
Verdeel het koude deeg in 8 porties. Vorm er koekjes van, van ongeveer een halve centimeter dikte. Leg de koekjes op een rooster bedekt met bakpapier in de oven en bak ze gedurende 15-20 minuten gaar.
Maak nu de chocoladecoating door de kokosolie en cacaoboter lichtjes te smelten in een hittebestendige kom, die je boven een pannetje heet water hangt (au bain-marie). Voeg de ahornsiroop toe aan de gesmolten kokosolie en cacaoboter en roer stevig door. Voeg de cacaopoeder toe en mix tot een samenhangend geheel.
Schep een flinke theelepel huisgemaakte chocolade op elk koek en besprenkel deze met wat hennepzaadjes.