Ingrediënten
Doe alle ingrediënten voor de kipburgers (kipfilet, komijn, lente-uitjes, knoflook, zwart uienzaad, rode peper, ei en broodkruim) in een grote kom en mix/kneed tot een geheel. Zet de kom een half uur in de koelkast en kneed de mix daarna in 4 hamburgervormen.
Leg ze aan beide kanten een minuut of 6/7 onder de grill op 200℃ of bak ze zo’n 5 minuten aan iedere kant op niet te hoog vuur in de pan.
Grill de plakken aubergine in wat kokosolie tot ze volledig zacht zijn. Dit kan in een grillpan of in de oven. Breng op smaak met wat peper.
Leg de koolbladeren klaar of snijd de broodjes open en besmeer met (bieten)hummus. Schep een eetlepel hummus op de broodjes en leg hier wat rucola op. Nu is de burger aan de beurt. Leg een plak gegrilde aubergine op elke burger en bestrooi, als je dat lekker vindt, met koriander. Smeer nog een lik hummus op het kapje van de broodjes en leg het kapje op de burgers.