Ingrediënten
Week de dadels in een laagje water en meng het gemalen lijnzaad met 5 el water. Was de quinoa grondig met water. Je kunt ervoor kiezen om de quinoa een nachtje of een paar uur te weken.
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ruime bakplaat met een vel bakpapier. Spoel de quinoa af en rooster de zaadjes op matig vuur in een ruime steelpan. Laat het vocht verdampen en blijf de quinoa omscheppen. Het zal een knisperend geluid maken en als mini popcorn garen. Lekker! Ook leuk voor door de salade.
Verplaats de geroosterde quinoa naar een ruime kom en meng met de rest van de ingrediënten. Schep het mengsel op de bakplaat en duw met je handen tot een platte gelijke plak. Het moet echt dun zijn. Is de plak te dik, dan krijg je niet het gewenste knapperige effect.
Bak de quinoa-brittle in de oven gedurende 15 tot 20 minuten. Kijk na 10 minuten even hoe het met de brittle gaat. Iedere oven is anders, wordt hij niet mooi bruin? Zet dan de oven een standje hoger. Je kunt er ook voor kiezen de plak wat langer te bakken of om na 10 of 15 minuten nog even om te draaien zodat de andere zijde net zo krokant wordt.