Ingrediënten
Vrijwel alle cranberries zijn gezoet, dus zorg dat je cranberries koopt die niet gezoet zijn met suiker, maar met ananas- of appelsap. Kijk op de ingrediëntenlijst als je twijfelt.
Hoe witter de honing is van kleur, hoe witter je custard blijft.
Verwarm de oven voor op 180℃ en vet een tulband vorm in met een dikke laag kokosolie of boter. Doe de dadels met het hete water in een keukenmachine en maal door tot het een glad, smeuïg geheel is.
Voeg daarna de ahornsiroop en kokosolie toe en maal door tot een mooi geheel. Klop met een elektrische mixer de eieren een minuut of drie op tot ze lekker schuimen. Zet de mixer iets lager en voeg de dadelmix, yoghurt, amandelmeel, specerijen en baking soda toe. Mix nog een minuut of 2-3 door. Roer de cranberries er met een lepel doorheen.
Giet het beslag in de tulband en zet deze 45-55 minuten in de oven (iedere oven is anders, dus gebruik een sateprikker om te kijken of je cake klaar is). Laat de cake eerst afkoelen alvorens je deze uit de tulband vorm haalt zodat de kokosolie iets opstijft. Op deze manier blijft de cake mooi in vorm.
Maak terwijl de cake in de oven staat de custard. Doe de gesmolten cacaoboter samen met de cashewnoten in een keukenmachine met mes en maal flink door tot een zeer fijn mengsel. Voeg dan de melk en vanille extract toe om het mooi glad en smeuïg te maken. Afhankelijk van hoe goed je de cashewnoten hebt geweekt kan dit een paar minuten duren. Voeg wanneer het echt een mooi glad geheel is de honing toe om te zoeten en maal even om.
Zoek vervolgens het juiste moment om de custard over de cake uit te gieten. De custard is wanneer hij net gemaakt is nog vrij vloeibaar en waarschijnlijk te dun om meteen over de tulband uit te gieten. Mooier is het om de custard ietsjes op te laten stijven zodat de saus iets dikker wordt en mooier van de bovenkant naar beneden druipt. Hoe langer je de saus laat staan, hoe dikker hij wordt dus wacht ook niet te lang.
Garneer de tulband met saus met links en rechts een takje hulst met rode besjes er bovenop.