Pittige broccoli met cashewnoten

Groente met een kick

Broccoli met chilipeper en cashewnoten

D at broccoli goed voor ons is weten we. Maar of het altijd even lekker wordt klaargemaakt? Als je broccoli fantasieloos kookt of stoomt en op die manier als bijgerecht serveert, is er eerlijk gezegd niet zo heel veel aan. Proef deze pittige broccoli maar eens, je wilt gegarandeerd meer! Dit is een bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediƫnten

01

Snijd de broccoli in roosjes en stoom ze in een stoommandje boven kokend water 2 minuten.

02

Verwarm de boter of (kokos)olie op middelhoog vuur en fruit de peper en knoflook totdat ze zacht worden. Voeg de cashewnoten en broccoliroosjes toe en roer goed zodat alles in aanraking met de olie en de knoflook is gekomen.

03

Voeg een royale scheut tamari (tarwevrije sojasaus) toe, roer goed en doe een deksel op de pan en laat de smaken 1 minuut mengen. Serveer dit bijgerecht met limoenpartjes.

Variatietip: je kunt ook nog een paar champignons meebakken, heerlijk!

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Vegan Bijgerecht Lunch Vezelrijk Eiwitrijk

Lees ook