Smoothies dus, met gewrichtversterkende collageenpoeder en een beetje maca, want door de zoetheid van de bevroren banaan proef je het allemaal toch niet. De maca dan, want de collageenpoeder is smaakneutraal en proef je sowieso niet. Zo werk je met een heerlijk zoet ontbijt vol chlorofyl (bladgroen vol antioxidanten, energie door fotosynthese met sterke detox-kwaliteiten) en voed je je gewrichten van binnenuit optimaal. Collageen van buiten, zoals huidcrème uit de winkel bereikt niet alle huidlagen, dus is minder effectief.
Je kunt je collageen beter in poedervorm ‘eten’ zoals hier in deze smoothie of yoghurt. Bij inname werkt het namelijk ook op je organen, spieren en alle aanhechtingen om alles stevig en soepel te houden. Een goede gewoonte dus, om regelmatig collageenpoeder te gebruiken. Daarbij bestaat het voor 89,5% uit eiwit, dus is het een uitstekend eiwitpoeder. Hoef je geen whey of andere poeder voor te kopen.
Hoe maak je een lekkere smoothie? De variatie is enorm, maar de basis is vaak:
In de blender en klaar. Beide varianten op het collageen poeder zijn heel erg fijn. Uit de huid van grasgevoederd vee (dus alkaliser) en identiek aan het menselijk collageen voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten, een strakke en gehydrateerde huid, soepele spieren en sterke en flexibele botten. Heerlijk zo’n smoothie! :-)