Witte bonen hummus met kruiden

Deze kruiden hummus heeft een heerlijk frisse smaak. Super lekker als dip bij groenten crudité, in wraps, bij salade of als gezond broodbeleg op een speltboterham. Een veganistisch eiwitrijk bijgerecht dat niet meer weg te denken is uit de gezonde keuken.

Witte bonen hummus met kruiden

H ummus, mijn favoriete broodbeleg. Al gaat het op den duur wel een beetje vervelen, daarom vind ik het heerlijk om te variëren met hummus. Ik doe niets liever dan groenten verstoppen. Hoe meer groenten mijn kids eten, hoe beter. Hetzelfde geldt ook voor verse kruiden, zoals peterselie. Hartstikke gezond, maar puur vinden ze er natuurlijk niks aan. Verstopt in een gerecht zoals deze hummus smullen ze ervan!

Ingrediënten

01

Doe de witte bonen, knoflook, tahini en citroensap in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en laat ongeveer een minuutje malen.

02

Schenk vervolgens, terwijl de machine draait, de olijfolie bij de hummus. Zet de keukenmachine uit wanneer er een mooi glad geheel is gevormd.     

03

Schep de helft van de hummus in een mooie schaal. Voeg bij de andere helft (in de keukenmachine) de kruiden en maal dit tot een mooi groen geheel. 

04

Schep de kruidenhummus op de naturel hummus in de kom. Garneer met noten, zaden, extra verse kruiden en olijfolie. 

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Intermittent Fasting e-bookje erbij!
Vegan Eiwitrijk Dips/Dressings Lunch Bijgerecht Lactosevrij Vezelrijk

Lees ook