BURN-OUT PREVENTIE ANDERS
Eén op de vijf werkenden krijgt een burn-out. Dat is toch niet normaal! Hoe kan dat? Vijftig jaar geleden kregen mensen nog niet zo massaal een burn-out. Wat is er veranderd? Wat kun je doen om burn-out te voorkomen zonder dat je moet nadenken over ander werk terwijl je zo betrokken bent bij je werk en van je werk houdt…en misschien ook wel van je collega’s?
Vele factoren dragen bij aan het ontstaan van burn-out. Het is niet alleen de hoeveelheid werk, de deadlines, de collega's of de baas. Ook factoren als bewegingsarmoede, schulden, zorgtaken, gedachtenpatronen, voedingsfouten en gifstoffen dragen bij aan het ontstaan van burnout. Dit zijn namelijk allemaal stressoren. Het gaat om resilience oftewel veerkracht. Hoe veerkrachtiger je bent, hoe beter je aankunt wat het leven op je pad brengt. Vergelijk het met topsporters; ze komen niet zomaar aan de top - ook dat is een multifactoriale aanpak.
Een topsporter bereikt niet de top zonder te trainen, zichzelf goed te voeden, te ontspannen, te werken aan de mindset, gifstoffen te vermijden, het afweersysteem te ondersteunen en maximaal te werken aan de energiebalans. Niet gek toch dat je reserves opraken wanneer je veel van jezelf vraagt en je ze niet op een juiste manier aanvult. En dan bedoel ik niet alleen mentaal. Wie leeft als een topsporter moet voor zichzelf zorgen als een topsporter. Alleen….wat dan en hoe kom je erachter wat je nodig hebt? Tijdens deze lezing deelt Geja haar inzichten vanuit de evolutionaire geneeskunde aangaande burn-out.
Geja spreekt op het Better Health Event op:
Zaterdag - 15.15 uur - zaal 2
Zondag - 15:15 uur - zaal 2
Reserveer je zitplaats(en) voor de lezing van Geja via deze link (wanneer je al een entreeticket voor het event hebt kun je gewoon op 'continue' klikken om naar de lezingen te gaan)