Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg een oven-rooster klaar, hier ga je de aubergines op bakken (dus niet in een ovenschaal). Snijd de aubergine in cm dikke plakken. Bestrooi beide kanten met zout en laat ongeveer 15 minuten uitlekken op keukenpapier. Zo wordt een gedeelte van het vocht uit de aubergines getrokken. Dep de plakken aubergine af en veeg het grootste gedeelte van het zout er af met een droog keukenpapiertje of een champignon borstel.
Fruit in een koekenpan de ui en knoflook in een klein beetje kokosolie. Voeg de passata en wat versgemalen peper toe. Bestrijk de plakken aubergine met behulp van een kwastje met de olijfolie. Bestrooi beide kanten van de aubergine plakken met de gedroogde oregano, tijm en rozemarijn. Schep een lepeltje passata op een zijde van de plakken en smeer uit. Bestrooi met wat mozzarella en de pecorino of edelgistvlokken. Beleg met andere ingrediënten naar keuze zoals kappertjes, olijven, of stukjes paprika.
Verdeel de plakken aubergine over het rooster en zet in de oven. Bak de pizza’s gedurende 5 tot 10 minuten (tot ze gaar zijn en de kaas gesmolten is). Serveer de aubergine pizza bites met wat verse basilicum.
Tip: bestrooi op het laatste moment met geroosterde pijnboompitten.