Ingrediƫnten
Bereiding van de vulling:
Laat de yoghurt in een schone theedoek minimaal 2 uur uitlekken. Dit doe je door de theedoek in een zeef te leggen en de zeef op een hoge kom te plaarsen. Gooi het vocht weg. Voeg hierna de honing en citroenschil aan de dikke yoghurt toe en roer het goed door.
Bereiding van de bodem:
Doe de amandelen, de abrikozen en de gedroogde kokos in een keukenmachine en pulseer totdat het een kruimelig geheel is. De kruimels moeten vrij klein zijn. Als je het deeg hierna tussen twee vingers pakt zou het moeten blijven plakken. Is dit nog niet het geval, voeg dan de eetlepel water toe en pulseer nog even door. Herhaal indien nodig maar maak het deeg niet te nat.
Druk hierna het deeg op de bodem en zijkanten van een taartvorm en smeer/ giet de uitgelekte yoghurtmix op de bodem. Omdat zowel de uitgelekte yoghurtmix als de bodem zelf vrij plakkerig zijn kan dit een lastige taak worden als je taartvorm een te groot oppervlakte heeft. Meerdere kleinere vormpjes werken beter, maar het is maar net wat je in huis hebt. Plaats hierna de frambozen omgekeerd op de yoghurt. Als je meerdere kleine vormpjes gebruikt kun je het beste 3 frambozen naast elkaar in het midden van het taartje plaatsen en extra frambozen ernaast serveren. Zet de taart voor je serveert nog even in de koelkast.