Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 160˚C. Vet een springvorm van 22 centimeter in of bekleed hem met bakpapier. Klop de eieren los in een grote kom. Zeef het speltmeel en voeg dit aan de eieren toe samen met het amandelmeel en het bakpoeder.
Giet de ahornsiroop, gesmolten kokosolie en het vanille-extract erbij en roer stevig met een houten lepel tot het een mooi glad geheel is. Snijd 2 van de nectarines in 1 centimeter dikke schijfjes en roer deze voorzichtig door de mix. Schep de mix vervolgens in de springvorm.
Snijd de laatste nectarine in 8 partjes. Leg ze met de schil naar boven in een uitwaaierende cirkel bovenop de taart en druk lichtjes aan. Zo heeft iedere punt die je er later uit snijdt een partje nectarine bovenop liggen. Bak de taart vervolgens in 45 minuten goudbruin en gaar. De taart is gaar als een houten prikker er schoon uitkomt (let op, de prikker hoeft niet droog te zijn!). Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen in de vorm. Zeef, ter decoratie, het kokosmeel over de taart.